Avtor: Administrator Objavljeno: 29. 04. 2017

Vnesite vaš naslov

3. VELIKONOČNA NEDELJA,  30. 4. 2017

Danes je žegnanje pri sv. Marku, kjer bo sv. maša ob 830.

Jutri bo sv. Jožef Delavec in prvi maj, začetek šmarnic. Ob 9h bo v Sodražici začetek šmarnic s petimi litanijami.

V Sodražici bodo ob delavnikih šmarnice med mašami, vsak dan pa bodo šmarnice za otroke ob 18h v kapeli v župnijskem domu. Tudi na podružnicah bodo med mašami šmarnice, pri kapelicah pa, kakor se boste dogovorili.

GODOVI: v torek sv. Atanazij, v sredo sv. Filip in Jakob ap., v četrtek sv. Florijan, zavetnik gasilcev, v soboto sv. Dominik Savio. Gasilci bodo počastili svojega zavetnika pri maši v soboto ob 17h pri sv. Marku.

Danes teden bo 4. velikonočna nedelja – nedelja Dobrega pastirja in svetovni molitveni dan za duhovne poklice. Pri maši ob 10h bo slovesnost 1. sv. obhajila. Nabirka prve nedelje v mesecu bo za prenovo v cerkvi. Prvo nedeljo bo pred jutranjo mašo pol ure izpostavljeno sveto Rešnje telo.

V sredo bo pri nas dekanijska konferenca duhovnikov. Ob 9.30 bo somaševanje. Zjutraj ne bo maše.

Ta teden je tudi teden molitve za duhovne poklice pred nedeljo Dobrega pastirja. V četrtek bo eno uro pred mašo (18h) ura molitve za duhovne poklice pred Najsvetejšim zakramentom. Tudi ostale dni ste pred mašo povabljeni k molitvi rožnega venca. V nedeljo bo pred jutranjo mašo pol ure izpostavljeno Najsvetejše in ste vabljeni k molitvi za duhovne poklice.

Petek  bo prvi v mesecu. Sv. maši s posvetitvijo Jezusovemu Srcu bosta ob 7h in 19h, čez dan obhajilo bolnikov. Prvo soboto molimo za svetost duhovnikov in duhovne poklice.

V pripravi na 1. sv. obhajilo bodo v torek ob 9h vaje za ministrante, v sredo ob 17h čiščenje cerkve. V soboto ob 9h bo vaja za prvoobhajance. Takrat bo tudi priložnost za sv. spoved za starše in druge sorodnike prvoobhajancev.

Danes je novo Ognjišče in tiskana oznanila.

MAŠNI NAMENI:

nedelja   7h za farane
             8.30 sv. Marko za sosesko
              10h +Edvard Trhlen
ponedeljek      9h v zahvalo

torek      7h +Marija Lušin Žimarice obl.
              19h Sedlo +Pavla Janež obl.
sreda      9.30 +France Arko Zamostec
četrtek   19h +Frančiška Zajc 30. d.
petek     7h v čast Svetemu Duhu
              19h +France Oražem Jelovec
sobota    19h +Drago Košir obl.
nedelja   7h  +Branko Kovačič obl.
              10h za farane