Avtor: Administrator Objavljeno: 11. 09. 2021

Vnesite vaš naslov

VEROUK V ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA

V tem tednu bomo začeli verouk, čeprav urnik še ni dokončno oblikovan. Na to vpliva več dejavnikov. Ena katehistinja zaradi nesreče v družini (smrt otroka) to leto ne bo poučevala. Dovoljenje za morebitni verouk nekaterih nižjih razredov v šolskih prostorih še ni prišlo, zato bo v tem tednu vse v župnijskem domu ali v cerkvi. Vse slabše razmere epidemije tudi povzročajo negotovost in omejitve. V večini razredov sta v šoli dva oddelka in tudi za verouk so nekatere skupine prevelike. Zato bo za 1. in 2. razred verouk v učilnici vsak drugi teden (en teden A drugi teden B) in se bosta obdelali dve ali več lekcij, naslednji teden delajo doma. Enako bo za 7. razred, če bo lahko verouk v učilnici. Vendar sedaj velja za verouk za udeležence starejše od 12 let obvezno izpolnjevanje PCT pogoja. Samotestiranje velja samo za šolo, ne tudi za druge zadeve. Ker je sedaj cepljenih ali prebolelih v zadnjih osmih mesecih zelo malo, bi se ostali morali vsak teden testirati. Zato razlaga navodil slovenskih škofov za 7. – 9. razred za sedaj priporoča verouk na daljavo. Izpolnjevanje pogoja PCT pa ni obvezno za bogoslužje (maša, spoved) in bomo v tem tednu začeli s spovedjo od 4. razreda naprej. Ta teden tako vsi pridejo določen dan in uro v cerkev. Iz 1. in 2. razreda pa ta teden pridejo samo tisti otroci, ki so v šoli v razredu A, naslednji teden pa iz razreda B.

Ta teden velja naslednji urnik:

1. razred      torek            17h
2. razred      ponedeljek   17h
3. razred      četrtek          12.45
4. razred      ponedeljek   15h
5. razred      ponedeljek   14h
6. razred      torek             16h
7. razred      torek             15h
8. razred      torek             14h
9. razred      četrtek          14h

24. NEDELJA MED LETOM, 12. 9. 2021

GODOVI: jutri sv. Janez Zlatousti, v torek bo praznik povišanja svetega Križa, v sredo Žalostna Mati Božja in bo ob 9h maša na Strmci, v četrtek sv. Kornelij in Ciprijan, v petek sv. Robert Belarmino.
Danes teden bo 25. nedelja med letom in žegnanje na Strmci, kjer bo sv. maša ob 8.30. Je tudi nedelja svetniških kandidatov ljubljanske nadškofije.
V četrtek bo eno uro pred mašo (18h) ura molitve pred Najsvetejšim zakramentom.
Za čiščenje in okrasitev cerkve prosim naslednjo skupino s Podgorske c.
Ta teden bomo začeli verouk. Urnik še ni dokončno določen in velja samo za ta teden. Lahko bo nekaj sprememb. Urnik najdete na spletni strani in na oglasni deski.
Zadnjo nedeljo v septembru boste z glasovanjem predlagali člane ŽPS za naslednjih 5 let. Prihodnjo nedeljo bomo brali pastirsko pismo o tem in boste tudi vzeli glasovnice.

MAŠNI NAMENI:

nedelja 7h za farane
             10h +Ivan Čampa Žimarice
ponedeljek      7h +Stane Cvar
             19h Sedlo +Milka Trdan 30. d.
torek     7h +Alojz Vesel Globel
             19h sv. Marko +Angelca Arko
sreda    9h Strmca +druž. Mohar in Rus
četrtek  19h +Ana Vavtar 7. d.
petek    19h +Marija in Manuela 1. obl. ter +Jože Vesel 40. obl.
sobota  17h Gora +starši Arko in sestra Francka Janeži
             19h +Drago Kovačič
nedelja 7h za farane

             8.30 Strmca +France Lesar
             10h +Anton Petrič obl.