Avtor: Administrator Objavljeno: 30. 10. 2021

Vnesite vaš naslov

31. NEDELJA MED LETOM, 31. 10. 2021

Jutri bo slovesni praznik vseh svetnikov. Sv. maše bodo: v Sodražici ob 7h in 14h. Popoldne bo po praznični maši v cerkvi še besedno bogoslužje in molitve za rajne na pokopališču; ob 10h na Gori in po maši molitve za rajne na pokopališču, pri sv. Marku bo sv. maša in molitve za rajne ob 830. Ob 17h bo v Sodražici zvonilo v spomin rajnim. Takrat naj bi se zbrali k molitvi za rajne ali v cerkvi, kjer bomo skupaj molili tri dele rožnega venca, ali enako molite doma v družinah.
V torek bo spomin rajnih ali verne duše. Sv. maše bodo ob 7h  in 18h v Sodražici, po jutranji maši molitve za rajne na pokopališču, ob 9h na Sedlu ter na Gori in pri sv. Marku ob 16h. Pred vsako mašo ste povabljeni k molitvi rožnega venca za rajne.
GODOVI: v sredo sv. Viktorin Ptujski, v četrtek sv. Karel Boromejski, v petek sv. Zaharija in Elizabeta, v soboto sv. Lenart.
Danes teden bo 32. nedelja med letom in zahvalna nedelja. Pri obeh mašah  bo darovanje za potrebe cerkve in zahvalna pesem. Prvo nedeljo bo pred jutranjo mašo pol ure izpostavljeno sveto Rešnje telo.
Maše na podružnicah bodo ob 16h, v Sodražici večerne ob 18h.
Petek bo prvi v mesecu. V četrtek bomo v molitveni uri ob 17h pred Najsvetejšim zakramentom molili za nove duhovne poklice. V petek bo sv. maša s posvetitvijo Jezusovemu Srcu ob 18h. Prvo soboto molimo za svetost duhovnikov in duhovne poklice. Obhajilo na domu bo že v četrtek od Zapotoka do Sodražice, v petek pa preostale vasi.
Za čiščenje in okrasitev cerkve prosim prvo skupino s Slemenske c. Za zahvalno nedeljo okrasimo cerkev s pridelki zemlje in izdelki suhe robe. Tudi drugi povabljeni, da prispevate lepe pridelke in izdelke za okrasitev cerkve.

MAŠNI NAMENI:

nedelja    7h za farane
               10h +France Lesar

vsi sveti     7h +France in Julijana Lavrič
                 830 sv. Marko po namenu
                 10h Gora za farane 
                 14h ++duhovniki
verne duše  7h za duše v vicah
                 9h Sedlo +druž. Pirc Globel
                 16h sv. Marko +Ivan Čampa
                 16h Gora +Jože Lavrič
                 18h po namenu svetega očeta
sreda       7h +Vera Košir obl.

četrtek     18h +Tomaž in Marija Lovšin
petek       18h +Anton in Marija Hočevar
sobota     16h Gora  ++Gornik in Albina Perušek
               18h +starši Tanko in Anica Debeljak
nedelja    7h za farane
               10h +Karel in Marija Košmrlj obl.