Avtor: Administrator Objavljeno: 11. 01. 2024

Seminar prenove v Duhu 7

7. SEMINAR ZA IZLITJE SVETEGA DUHA, Sodražica, 26. maj 2016

PREOBRAZBA V KRISTUSU

Pričevalca: Klemen in Katarina Lajevec

Tokratna pričevalca sta bila hkrati tudi poučevalca, saj sta poleg svoje življenjske zgodbe, predvsem težke preizkušnje ob bolezni otroka, z nami podelila tudi spoznanje, kako zelo pomembno je imeti ob sebi občestvo. Poročena sta 22 let, v zakonu se jima je rodilo 6 otrok. Po rojstvu petega otroka sta preživljala kalvarijo, ob kateri človek ne more ostati ravnodušen.

Jakob se je rodil v šestem mesecu nosečnosti, s hudo pljučnico že ob rojstvu. Niso vedeli, če bo preživel, zdravniki jima niso dajali upanja… V življenjski nevarnosti je bila tudi njegova mamica. Mož in oče Klemen je povedal, da, šele, ko je čisto predal ženo in otroka v Njegove roke, se mu je odvalil kamen od srca. Začutil je, da je Jezus njegov prijatelj. Res mu je vse izročil v zaupanju, da mu bo On dal tisto, kar je najbolje za vse.

Ob vsem tem sta poudarila, da ne vesta, kako bi se njuno življenje obrnilo, če ne bi imela vere. Molitev cerkve jih je držala pokonci. Šla sta tudi k spovedi. Spovednik jima je rekel, naj se zahvaljujeta. Zahvalila sta se z besedami: »Hvala, ker imaš ti načrt za našo družino, hvala, da imaš ti vse pod kontrolo.« V najtežjih trenutkih, ko nista sama zmogla niti moliti, sta poslala SMS s prošnjo za molitev na 3 naslove, to se je potem razširilo še na veliko ljudi. Na veliko koncih so ljudje molili za Jakoba. Starša sta se opirala na te molitve in besede iz Sv. Pisma, ki so se odprle na treh molitvenih skupinah, ko so molili za njega: »Ne boj se, o Jakob, črviček, jaz ti bom pomagal, govori Gospod«. Občutili so veliko povezanost s cerkvijo, občestvom. Tudi v družini so se bolj povezali, otroci so molili,..

Na spodnjem linku je na ogled tudi VIDEO:

https://www.iskreni.net/druzina/kultura-zivljenja/135-cudez-zivljenja/166212-video-boj-malega-jakoba-za-zivljenje.html