Avtor: Administrator Objavljeno: 28. 05. 2016

Vnesite vaš naslov

FATIMSKA MARIJA MED NAMI

Letošnje poletje bo zaznamovano tudi z romanjem kipa Marije iz Fatime po Sloveniji. V naši župnijski cerkvi ga bomo sprejeli v nedeljo, 5. junija ob 17h, ob 19.30 bo sv. maša (dopoldne bo maša samo ob 10h), po maši pa bo procesija k Novi Štifti, kjer bo duhovni program ob Mariji vso noč.

Marijo bodo ob 17h k nam pripeljali z Gore in jo pričakamo zbrani pred cerkvijo. Nato jo bomo ob pesmi pospremili v cerkev in prvič zapeli litanije. Do začetka sv. maše bo nato program z molitvijo in petjem, pa tudi tiha zbranost. Med tem boste lahko prihajali pred Marijo in jo počastili (s priklonom ali dotikom). Tam boste lahko oddali tudi napisane prošnje k Mariji, ki jih že prej doma pripravite.

Na prihod Marije naj bi se pripravili s tridnevnico. To bo najprej četrtek z molitveno uro pred mašo, prvi petek, ki bo tudi praznik Srca Jezusovega z jutranjo pobožnostjo, prvo soboto pa bo tudi god Marijinega brezmadežnega srca in bo tudi eno uro pred mašo molitev pred Najsvetejšim. K vsem tem pobožnostim ste povabljeni v večjem številu.

Ob tem naj bi bila tudi posvetitev Marijinemu brezmadežnemu srcu, kar je eno od sporočil Fatime. Najprej bo možnost osebne posvetitve, za katero je potrebna osebna priprava tudi z obhajanjem petih prvih sobot, kar ste nekateri že letos izpolnili, lahko pa to tudi še kasneje izpolnite. Osebna posvetitev bo med mašo v soboto. Za to posvetitev vsak podpiše list z posvetilno molitvijo. Te dobite zadaj v cerkvi in naj vzame vsak dva. Enega boste pri maši po posvetitvi prinesli na oltar, drugega ohranite doma. V nedeljo pa bo med večerno mašo posvetitev župnije, ki jo izvrši župnik skupaj z verniki, ki želite pri tem sodelovati, obenem pa tudi izročimo Marijini priprošnji tudi vse druge farane, zlasti vsak svoje bližnje, ki sedaj pri tem niso pripravljeni sodelovati; naj jih Marija vodi k Bogu s svojo materinsko ljubeznijo.

Za procesijo, ki bo v zadnjem delu že v mraku in temi, bodo zadaj na voljo svečke, ki jih boste lahko vzeli. Tam bo tudi nabiralnik za darove za stroške tega romanja (najem kombija, krašenje kipa, prevoz iz Fatime, svečke…)

 

FATIMSKA MARIJA V RIBNIŠKI DEKANIJI 4. – 7. JUNIJ 2016

Sobota 19h Ribnica, dom starejših, 20.00 procesija v župnijsko cerkev, sv. maša in nočna molitev;

Nedelja 6h Dolenja vas, 10h Loški Potok, 14h Gora

17h Sodražica, 19.30 sv. maša, 20.30 procesija k Novi Štifti in nočna molitev;

Ponedeljek 7h Sv. Gregor, 12h Velike Lašče, 21h Dobrepolje – Videm in nočna molitev;

Torek 8h Struge, 11h Rob, 13h Škocjan; 18h → Grosuplje