Avtor: Administrator Objavljeno: 9. 06. 2017

Vnesite vaš naslov

SVETA TROJICA,  4. 6. 2017

Pri maši ob 10h bo srečanje za starejše in bolne, med mašo bo tudi sv. maziljenje, že ob 930 priložnost za sv. spoved. Popoldne ob 15h bo na župnijskem vrtu srečanje za župnijske sodelavce. Lepo vabljeni člani ŽPS, Karitas, pevci, ključarji, bralci, ministranti, skupina za priložnostno pomoč…

GODOVI: v torek sv. Anton Padovanski.

V četrtek bo zapovedani praznik sv. Rešnje telo in kri. Sv. maši bosta ob 8h in 19h. Pol ure pred jutranjo mašo bo molitev pred Najsvetejšim zakramentom. Poskrbite, da se bodo tudi otroci udeležili sv. maše. Po večerni maši prosim može in fante, da pripravijo bandera za procesijo. Prav tako se pravočasno dogovorite za nosilce bander.

Danes teden bo 11. nedelja med letom in zunanja slovesnost praznika sv. Rešnjega telesa. V čim večjem številu se udeležimo procesije, ki bo po jutranji maši. Zato bo sv. maša dopoldne samo ob 7h. Druga maša bo ob 19h. Prosim potrebne sodelavce za sodelovanje pri izvedbi procesije. Otroci naj pripravijo cvetje za potresanje pri kapelicah.

Tudi letos bo po prazniku SRT od petka do sobote nočno češčenje pred Najsvetejšim zakramentom. Razpored, ki je objavljen že v oznanilih, je zadaj na oglasni deski in ste vabljeni k vpisu, da bo vsako uro vsaj nekaj molivcev. V petek bo sv. maša z litanijami Srca Jezusovega ob 20h. Nato bo češčenje, sklep bo v soboto ob 7h s sv. mašo.

Za čiščenje in okrasitev cerkve prosim prvo skupino iz Zamostca.

V petek ob 19h bo v Ribnici maša za domovino pred državnim praznikom in po maši proslava.

MAŠNI NAMENI:

nedelja     7h +Stanko Jelnikar – darovale pevke
                 10h +Adolf Zadnik obl.
ponedeljek 7h +Srečko Arko Lipovšica in Julijana Mrak
                 19h Sedlo +Drago Košir Globel
torek         7h udje bratovščine sv. Uršule
sreda        7h +Štefka Arko

četrtek      8h za farane
                 19h +Slava Petrič
petek        20h +Marija Petrič
sobota      7h +Jože in Ivana Mohar obl.
                 19h +Jože Belaj obl.
nedelja     7h +Alojz Benčina – postavljavci jaslic
                 19h za farane