Avtor: Administrator Objavljeno: 11. 04. 2020

Vnesite vaš naslov

Tisti, ki bi želeli darovati za pomoč prizadetim ob epidemiji, lahko pošljejo SMS sporočilo z vsebino KARITAS5 NA 1919 in na ta način darujejo 5€. Zbrana sredstva bomo namenili ljudem, ki redno potrebujejo našo pomoč in tistim, ki so se zaradi epidemije na novo znašli v stiski.

BESEDA ŽUPNIKA FARANOM - velika noč

Ne iščite živega med mrtvimi! Vstal je, ni ga tukaj.

Velika noč nam posebej govori v vse preizkušnje našega življenja: na koncu bo vse dobro in prav, če bomo z Zmagovalcem – Gospodom. Sedaj še ni tako, ker še nismo na koncu.
To velja tako v tej stiski, ki jo sedaj skupno doživljamo, kakor tudi v vsaki drugi, ki jo kdorkoli izmed nas kadarkoli čuti. Ko morda doživljaš, kot da se ti ves svet podira, najsi bo ob nenadni hudi bolezni, nesreči ali smrti drage osebe, ko se morda začenja krhati zakonska in družinska harmonija, ko gre morda otrok po slabi poti, pa se zdi, da ne moreš nič storiti, ko morda ostaneš brez službe ali se drugače znajdeš v socialni stiski; ko ne vidiš izhoda in luči na koncu predora, ko se ti morda celo zdi, da te je Bog zapustil – velika noč ti oznanja, da te ni, da je rešitev. V veri vse to zaupno in vztrajno izročaj Gospodu – Zmagovalcu nad smrtjo.
Pogosto ne gre nič tako, kot si sam predstavljaš in želiš. Ozri se spet v minule dni, če si spremljal v njih Jezusa in apostole. Prav njim se je vse sesulo, brez upanja so ostali, brez luči. Bila pa je tista špranja, skozi katero je mogel vstopiti Vstali Gospod – srce je še po njem hrepenelo. Tudi tebi kdaj tako vse uhaja – morda prosiš za ozdravljenje, pa vedno bolj grozi smrt in pride – toda ni konec. Od tistega velikega petka na Golgoti in velike noči vstajenja ni nič več tako – smrt se je morala umakniti življenju, Križani živi in nam pravi: »Kdor v me veruje, bo živel tudi če umrje.« Je v tebi to upanje, to hrepenenje, da boš mogel prejeti obnovljeno vero apostolov.
Marija v veri in upanju ni omahnila. Ko je v bolečini stala pod križem, ko se je tako kruto izpolnila napoved starčka Simeona: »Tvojo dušo bo presunil meč!«, je še vedno verovala besedam angela: »On je velik, Sin Najvišjega, ki bo rešil ljudstvo njegovih grehov.« Zato Evangelij ne govori o Marijinem srečanju z Vstalim, saj je bila v veri ves čas z njim. Naj tudi nam izprosi to močno upanje in vero, iz katere se more poroditi resnična radost velike noči.
Tudi sedanja skupna preizkušnja bo minila in bomo mogli spet radostno zapeti iz hvaležnega srca: Aleluja! Gospod je vstal in živi.

Voščim vam blagoslovljeno veliko noč – luč Božje ljubezni naj bo v vas vedno močnejša.

 

Vsako nedeljo ob 10h in četrtek ob 19h bo prenos sv. maše iz naše župnije.

VELIKA NOČ, 12. 4. 2020

Včeraj je umrl upokojeni ljubljanski nadšof metropolit msgr. Alojz Uran. Čas pogreba še ni določen.
Jutri je velikonočni ponedeljek. Ves teden je velikonočna osmina in devetdnevnica k Božjemu usmiljenju.
GODOVI: v četrtek sv. Bernardka Lurška.

Danes teden bo 2. velikonočna – bela nedelja, nedelja Božjega usmiljenja.
Večerne maše bom maševal ob 19h.

MAŠNI NAMENI:

nedelja  10h +Anica Tanko obl.
ponedeljek  10h +Zdenka Samsa in Vera Turk obl.
torek     7h +France Turk Zavrti obl.
sreda     7h +Riko Urh obl.
četrtek  19h +Alojz Uran nadškof
petek    7h +Rudolf Trdan
sobota 19h +Ivan Čampa Zapotok
nedelja 10h za farane