Avtor: Administrator Objavljeno: 9. 05. 2020

Vnesite vaš naslov

ŠMARNICE za otroke iz naše župnije, bodo na župnijskem youtube kanalu (povezava) objavljene vsak dan ob 18.00 uri, ob nedeljah pa ob 14.00 uri.
Na Radiu Ognjišče lahko spremljate šmarnice med večernimi mašami ob 19h.

Tisti, ki bi želeli darovati za pomoč prizadetim ob epidemiji, lahko pošljejo SMS sporočilo z vsebino KARITAS5 NA 1919 in na ta način darujejo 5€. Zbrana sredstva bomo namenili ljudem, ki redno potrebujejo našo pomoč in tistim, ki so se zaradi epidemije na novo znašli v stiski.

BESEDA ŽUPNIKA FARANOM – 5. VELIKONOČNA NEDELJA

Jutri ali že nocoj (sobota) se bomo mogli spet srečati pri nedeljski sv. maši. Z nekaterimi pa smo se že pri mašah med tednom. Zelo pomenljivo nas bo spodbujala Božja beseda, ob kateri bomo premišljevali tudi o tem, kako pomembna je naša povezanost v skupnosti Cerkve, ki se najlepše izraža prav ko smo skupaj zbrani v cerkvi pri sv. maši. Zato bom najbrž sedaj prekinil ta način povezanosti, ki je v tem času vsaj delno nadomestil naša srečevanja v cerkvi. Naj bo še danes nekaj misli.
Najprej glede nedeljskih možnosti ob spremenjenih razmerah, ko bo v cerkvi lahko navzočih le omejeno število ljudi. Še enkrat spomnim, da bom v tem mesecu ob nedeljah imel še tretjo mašo s šmarnicami ob  in tako upam, da bo udeležba vsem, ki boste želeli, mogoča. Upam tudi, da se bo predpisana razdalja še zmanjšala vsaj na 1 m, če že povsem odpravljena najbrž še vaj nekaj časa ne bo.

Ko bi šle stvari po naših načrtih, bi današnjo nedeljo imeli slovesnost prvega sv. obhajila. Pa se je obrnilo povsem drugače. Po dolgem času boste spet verniki mogli prejeti sv. obhajilo. Kdaj in kako bo mogoče organizirati sv. spoved, bo sporočeno kasneje. Morda bo vsa ta nemoč, ki se kaže na vseh področjih, nauk te preizkušnje današnjemu človeku, ki se je imel že skoraj za vsemogočnega, saj, kot je mislil, zmore vse sam, pa še zdaleč ni tako. Kako se je ustvarila med ljudmi nekakšna samovšečnost v trditvah: vse imam pod nadzorom, vse pod kontrolo. Ali bomo v takšnih izjavah postali kaj bolj previdni.  Ne pozabimo na to, tudi če bomo morda po najboljših željah izšli iz sedanje stiske. Naj nam bo Bog milostljiv in naj ta draga izkušnja nekaj zaleže.

In kako bo sedaj s prvim sv. obhajilom. To vprašanje je postavil že marsikdo.
Škofje v navodilih dopuščajo možnost manjše skupine prvoobhajancev (do 5), da se že v pomladanskem času pripravijo na prvo sv. obhajilo. Večja skupina je lahko šele jeseni. Pa tudi jeseni zelo verjetno ne bo mogoča takšna slovesnost, kot smo vajeni iz prejšnjih let ob polni cerkvi, ampak bo verjetno še marsikakšna omejitev. Zato bi bilo mogoče pripraviti manjšo skupino do konca šolskega leta. Vendar je to smiselno le za tiste otroke, za katere res želite, da bi že v počitnicah lahko redno prejemali sv. obhajilo. Žal nekateri v počitnicah pridejo zelo redko. Tisti naj kar počakajo do jeseni. Če pa se boste dogovorili, da bi se kakšna manjša skupina pripravila sedaj, mi sporočite. S temi otroki (včasih tudi s starši) bi imeli enkrat tedensko verouk v popoldanskem času v župnijskih prostorih. Prvo sv. obhajilo bi imeli posebej za družine teh otrok in njihovih sorodnikov morda v soboto dopoldne. Tudi jeseni bo prej potrebno vsaj še nekaj ur verouka in bi bila možnost prvega sv. obhajila v začetku oktobra. Glede na takratne razmere se bo odločilo, ali bo to pri nedeljski maši, ali prav tako posebej v soboto.

5. VELIKONOČNA NEDELJA, 10. 5. 2020

GODOVI: v torek sv. Leopold Mandič, v sredo Fatimska Mati Božja, v četrtek sv. Bonifacij, v petek sv. Zofija, v soboto sv. Janez Nepomuk.
Danes teden bo 6. velikonočna nedelja.

V četrtek bo eno uro pred mašo (18h) ura molitve pred Najsvetejšim zakramentom.
Ta teden bodo spet maše tudi na podružnicah.
Za čiščenje in okrasitev cerkve prosim naslednjo skupino s Peska.

MAŠNI NAMENI:

nedelja 7h za farane
        10h +Jožica Arko Vinice
        18h +Dominik Kovačič
ponedeljek   7h za Božje varstvo (v kapeli)
        19h Sedlo +Anton Janež obl.
torek      19h +Jure in Anton Marolt obl.
sreda 7h udje bratovščine sv. Uršule (v kapeli)
        19h sv. Marko +Terezija Vesel
četrtek   17.30 Gora +Ervin Šmalcelj
              19h +Anton Štupica obl.
petek     7h +Marija (obl.) in Ivan Mihelič (v kapeli)
sobota   17.30 Gora +Anton druž. Krkovčevi
              19h +Andrej Vovko
nedelja 7h za farane
        10h +Ivanka Kovačič
       18h +Alojzija Petrič